Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Μέρκελ: Υπάρχουν τεχνικά θέματα που πρέπει να εξηγηθούν

"Η Ελλάδα είναι μέσα στην ευρωζώνη και πρέπει να παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη" είπε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία σημείωσε ότι....
κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
"Η θέση της Γαλλίας είναι να γίνουν τα πάντα ώστε από την ελληνική πλευρά και από την ευρωπαϊκή πλευρά να μπορέσει να υπάρξει μια ακόμη ισχυρότερη συνοχή της ευρωζώνης. Δεν γνωρίζω να υπάρχει σήμερα σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη", πρόσθεσε ο κ. Ολάντ
Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων και στάθηκε στο γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια σχετική ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ.
Ζήτησε να υπάρξουν περισσότερες διευκρινίσεις στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, ωστόσο παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
"Το θέμα είναι να ξέρουμε τι σημαίνει η επέκταση. Υπάρχουν τεχνικά θέματα που πρέπει να εξηγηθούν και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες τώρα" δήλωσε.
"Θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου η πορεία της Ελλάδας να συνεχιστεί", πρόσθεσε.
Επανέλαβε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες, όμως υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν στην αγορά εργασίας.
Περισσότερα: Eurogroup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου