Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Καταγγελία Σπυράκη για Kontra Channel και Λιάτσο

ΣΠΥΡΑΚΗ-ΛΙΑΤΣΟΣΤην παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ζητάει η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη για την τιμωρία του τηλεοπτικού σταθμού Kontra και του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της,αναφέρει τα εξής:
“Ο τηλεοπτικός σταθμός «Kontra», στην εκπομπή «Kontra 24», με παρουσιαστή το δημοσιογράφο κ. Αιμίλιο Λιάτσο, που μεταδόθηκε χθες τα μεσάνυχτα, παρουσίασε δημοσκόπηση του Νοεμβρίου 2014, υποστηρίζοντας ότι δημοσιεύεται σε σημερινό φύλλο εβδομαδιαίας εφημερίδας, στοιχείο που δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα.
Σε ειδική εκπομπή, με σχολιαστές πολιτικούς και δημοσιογράφους, η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε ως νέα και οι συμμετέχοντες.......
εκλήθησαν να τοποθετηθούν επί παραπλανητικών δεδομένων.
Πρόκειται για κραυγαλέα διαστρέβλωση της πραγματικότητας που στόχο είχε την παραπληροφόρηση και τον επηρεασμό των πολιτών σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του επικεφαλής της συγκεκριμένης εταιρείας δημοσκοπήσεων (Metron Analysis) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Με δεδομένο ότι το γεγονός αυτό παραβιάζει κατάφορα κάθε κανόνα πολιτικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, με δεδομένο ότι η δημοσιοποίηση ανύπαρκτων μετρήσεων που στόχο έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, τιμωρείται εκ του Νόμου, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου