Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ...

Kρύφτηκαν για πέντε ώρες σε μια παγωμένη αποθήκη, με θερμοκρασίες -3 βαθμούς Κελσίου, δύο ορόφους........
κάτω από το έδαφος και με τον τρόπο αυτό γλίτωσαν από τον ένοπλο τζιχαντιστή σύντροφο των αδερφών Κουασί που σκόρπισαν τον θάνατο στο περιοδικό Charlie Hebdo.



Ο λόγος για 30 πελάτες του εβραϊκού παντοπωλείου στην περιοχή Βενσάν, οι οποίοι, σύμφωνα με τη DailyMail όταν άκουσαν τους ήχους από τους πυροβολισμούς το μεσημέρι της Παρασκευής έτρεξαν στο δεύτερο υπόγειο για να κρυφτούν.

Ένας από αυτούς, ο 36χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών Γιοχάν Ντορέ κατάφερε να επικοινωνήσει με φίλο του για να τον ειδοποιήσει ότι είναι κρυμμένοι για να γλιτώσουν από τον ένοπλο άνδρα.

«Ο Γιοχάν και οι άλλοι ήταν τρομοκρατημένοι ότι οι τρομοκράτες θα τους ανακάλυπταν και υποχρεώθηκαν να τριφτούν μεταξύ τους σαν φοβισμένα ζώα προκειμένου να αποφύγουν την υποθερμία» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο θείος του λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης της αστυνομίας.

«Αγόρασε προϊόντα κοσέρ όταν άκουσε πυροβολισμούς στο ισόγειο και αμέσως βρήκε καταφύγειο μαζί με άλλους πελάτες στο υπόγειο» περιέγραψε με δάκρυα χαράς ο Τζέικομπ Κατόρζα τις κινήσεις του ανηψιού του αφού έμαθε ότι ήταν καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι στο εβραϊκό παντοπωλείο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις από τους ομήρους καθώς και ο δράστης, ο Αχμέντ Κουλιμπαλί, ο οποίος δήλωσε ότι είχε οδηγίες από το ισλαμικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου