Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΝΙΜΟΣ ΘΑΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΠΙ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ...



Με έκπληξη, πέρα από την οργή και την ενόχληση, παρακολούθησαν από την Χαριλάου Τρικούπη ...
τις πρώτες κινήσεις του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου και ιδίως την εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ). Ένα από εκείνα που τους ξάφνιασαν ήταν και..... η παρουσία στελεχών, που μέχρι πρότινος ήταν σε συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών, κυρίως δε ο Βασίλης Οικονόμου, μέχρι τώρα ανεξάρτητος βουλευτής, εκλεγμένος την τελευταία φορά με τη ΔΗΜΑΡ στην Αττική.


Στελέχη που γνωρίζουν τις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς αποκαλύπτουν ότι ο κ. Οικονόμου ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να είναι υποψήφιος μαζί του στις εκλογές. Ωστόσο απαίτησε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικράτειας, λένε οι ίδιες πηγές, καθώς στην περιφέρεια της Αττικής η πρωτιά για το ΠΑΣΟΚ - και άρα η μοναδική βουλευτική έδρα που φαίνεται ότι θα πάρει το Κίνημα - ανήκει στην Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τον όρο του κ. Οικονόμου, για τον οποίο οι πληροφορίες ανέφεραν ότι συζητούσε εδώ και καιρό και με το Ποτάμι, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πιθανόν τα δυο ναυάγια (με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι) ανάγκασαν τον κ. Οικονόμου να εμφανιστεί στο εγχείρημα του κ. Παπανδρέου, παρότι ήταν από τους πρώτους το 2010 που διαφώνησε μαζί του για την τρόικα και το μνημόνιο και είχε διαγραφεί τότε από τον πρώην πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου