Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

H EΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ''...

Στο μέλλον της Ευρώπης και στην ολοκλήρωση του εξαμήνου της ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Ρώμης...
«Πρέπει να ερμηνεύσουμε τη φάση που έχει ξεκινήσει ως μοναδική ευκαιρία: ή αλλάζουμε κατεύθυνση ή χάνουμε την Ευρώπη», τόνισε ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο «βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη,........ μεταβατική περίοδο και η Ευρώπη είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι».


Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «η Ευρώπη πρέπει να μετατρέψει και πάλι την εξωτερική της πολιτική σε ευκαιρία να εξασφαλίσει μια ξεκάθαρη, δική της ταυτότητα και μια νέα πολιτική επενδύσεων. Απαιτείται να σταματήσουμε να δίνουμε περισσότερο βάρος στα μηδέν κόμμα κάτι, στο μάθημα που πρέπει να διαβάσουμε σπίτι και στη λιτότητα, απ' ό,τι στην υγεία των παιδιών μας». Κατά την άποψη του Ιταλού πρωθυπουργού «η Κομισιόν πρέπει να ασκήσει και πάλι πολιτική, διότι, προσφάτως, αυτό δεν συνέβη».

Αναφερόμενος πάντα στη φάση που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρόσθεσε: «στην όλη αντιπαράθεση η οποία αναπτύσσεται στην Ευρώπη, κάποιοι θεωρούν ότι έχουν γίνει πολλά και κάποιοι άλλοι ότι δεν έγινε τίποτα. Όλοι όμως είναι πεπεισμένοι ότι η Ένωση, τώρα, έκανε μια επιλογή πολιτικού χαρακτήρα. Μπορεί να μην είναι αρκετή -αυτό θα εξαρτηθεί από τον Γιούνκερ -αλλά η πολιτική πρέπει να ασκήσει το επάγγελμά της και όχι να αφήσει την Ευρώπη στα χέρια των τεχνοκρατών».

Ο Ματέο Ρέντσι διαβεβαίωσε τέλος ότι θα συνεχίσει «να δίνει μάχη στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο δείχνει ακόμη μια ακατανόητη διστακτικότητα», ώστε οι επενδύσεις σε ευρυζωνική τεχνολογία, σε κονδύλια για επισκευή των σχολικών συγκροτημάτων και σε παρεμβάσεις για την βελτίωση των υποβαθμισμένων περιοχών των διαφόρων πόλεων, να αποδεσμευθούν από το Σύμφωνο Σταθερότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου