Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στάχτη 600 στρέμματα δάσους στη Ζήρεια – Η βροχή αποδείχτηκε σωτήρια


Στάχτη έγιναν πάνω από 600 στρέμματα δάσους, από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, στη Λίμνη Δασίου, του όρους Κυλλήνη (Ζήρεια).

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πυκνό και δύσβατο ελατόδασος και πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς ο δυνατός αέρας και η παρατεταμένη λειψυδρία έκαναν ευνοϊκές τις συνθήκες για να επεκταθούν οι φλόγες.   

Για την κατάσβεση υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων τόσο της Περιφέρειας όσο και της Αττικής αλλά και των εθελοντικών ομάδων, ενώ χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή μετέβηκε και ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι φλόγες μαίνονταν όταν η νυχτερινή βροχή ήρθε να συνδράμει και να σώσει την κατάσταση σβήνοντας σχεδόν τελείως τη φωτιά.  

Όλα δείχνουν εμπρησμό

Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου κ. Μαυραγάννη πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια καθώς υπήρχαν την ίδια στιγμή αρκετές εστίες φωτιάς. 
Για πληροφορίες που κάνουν λόγο για στουπιά που βρέθηκαν στη περιοχή κάνει λόγο και ο armonistas, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «γλυτώσαμε τα χειρότερα»

Φωτιά και στον Φενεό μια μέρα πριν

Εντύπωση προκαλεί η χρονική συγκυρία μιας άλλης φωτιάς, που εκδηλώθηκε επίσης στην περιοχή της Ζήρειας, την πλευρά του Φενεού, μια μέρα πριν, την Κυριακή επίσης γύρω στις 12.00 το μεσημέρι. Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατο ελατόδασος στο Στενό στη περιοχή Βίστρα, έκαψε 40 στρέμματα δάσους.

Και για τις δύο φωτιές την προανάκριση έχει αναλάβει η πυροσβεστική υπηρεσία Κιάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου