Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πάνω από 3000 άνθρωποι στα Γεύματα Αγάπης της Μητρόπολης Κορίνθου [βίντεο]


Συγκλονίζουν τα στοιχεία που δίνει η μητρόπολη Κορίνθου για την ραγδαία αύξηση των συνανθρώπων μας...
...που υποστηρίζονται από τα Γεύματα Αγάπης και την τράπεζα τροφίμων και ενδυμάτων «Θεοπροσφορά», της Μητρόπολης Κορίνθου.

Όπως αναφέρει ο πατέρας Γρηγόρης, έχουν ξεπεράσει τους 3.000 οι άνθρωποι που λαμβάνουν το γεύμα αγάπης.

Γεύματα αγάπης προσφέρει η Μητρόπολη σε Κόρινθο, Λουτράκι και Κιάτο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (όπως ηλικιωμένοι ή ΑΜΕΑ) γίνεται και διανομή κατ οίκον με την συμβολή των εθελοντών και των κοινωνικών δομών των δήμων.



Η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις, οι άνθρωποι που ζητούν βοήθεια για να μπορέσουν να επιβιώσουν συνεχώς αυξάνονται, μάλιστα όπως σημειώνει ο πατέρας Παναγιώτης άνθρωποι που πριν είχαν να δώσουν, τώρα λαμβάνουν και αυτοί το βοήθημα της εκκλησίας. Στα γεύματα αγάπης του Αποστόλου Πάυλου, οι οικογένειες όχι μόνο σιτίζονται, αλλά παίρνουν και βοηθήματα είτε για το ρεύμα τους, είτε για το ενοίκιο τους, είτε για τα σχολικά των παιδιών τους, είτε για έκτακτα και ιατρικά ζητήματα.

Το κλείσιμο των επιχειρήσεων και η αύξηση των ανέργων έφεραν ξαφνικά ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας στα πρόθυρα της ανέχειας. Και στο Λουτράκι η αύξηση των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια από την εκκλησία είναι κλιμακωτή, σημειώνει ο Πατέρας Νικόλαος.



Η προσφορά της εκκλησίας δεν κάνει διακρίσεις. Το έργο της μεγάλο και δύσκολο στους καιρούς που διανύουμε. Η ενίσχυση της προσπάθειας αυτής είναι σημαντική για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Τα γεύματα αγάπης χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας.

 Έφη Ροκανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου