Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ανηφορίζουν» ξανά οι τιμές κατοικιών στην Ιρλανδία

Αύξηση παρουσίασαν τον Μάρτιο οι τιμές των ακινήτων και οι λιανικές πωλήσεις στην Ιρλανδία, καθώς η οικονομία της χώρας συνέχισε να ανακάμπτει μετά τη χειρότερη ύφεση της ιστορίας της.
 
Οι τιμές των κατοικιών στην Ιρλανδία αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έπειτα από....
μείωση κατά 0,4% τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 17% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.
Η αγορά ακινήτων της Ιρλανδίας παρουσίασε τη μεγαλύτερη απόδοση σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα στο 2014, σύμφωνα με την Global Property Guide. Αυτό συνέβη μόλις μερικά χρόνια μετά την κατάρρευση της φούσκας των ακινήτων που οδήγησε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας στο χείλος της καταστροφής.
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν προχωρά τώρα σε φοροαπαλλαγές και σε αυξήσεις δαπανών, καθώς η οικονομία ανακάμπτει.
Οι λιανικές πωλήσεις στην Ιρλανδία αυξήθηκαν κατά 1,4% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 9,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Μεγάλο άλμα κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι πωλήσεις αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Μόνο στο Δουβλίνο οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,1% το διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου. Σε εθνικό επίπεδο οι τιμές των ακινήτων παραμένουν κατά 38% κάτω από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που είχαν καταγραφεί το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου