Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

'ΘΑ ΞΕΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΥΛΙΚΑ''...

Διακοπή της τροφοδοσίας του  ΕΣΥ με ιατροτεχνολογικά υλικά  «βλέπουν».... ...
οι προμηθευτές, λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης πληρωμής τους από το ελληνικό δημόσιο.

Με κοινή ανακοίνωση τους όλοι οι εκπρόσωποι των προμηθευτών – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.), Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού και Τραυματολογικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.), Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.) και Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Υλικών Τεχνητού Νεφρού (ΠΑ.Σ.Π.Υ.ΤΕ.Ν.)- υποστηρίζουν ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν προχωρήσει σε πλήρη διακοπή των πληρωμών και προειδοποιούν ότι «για γενικευμένη απουσία υλικών από την αγορά» εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές προς τους προμηθευτές.

«Θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα μέλη των Συλλόγων μας - και όχι μόνο - θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να διακόψουν την προμήθεια των ειδών που εμπορεύονται προς τα Νοσοκομεία. Είναι προφανές ότι μέχρι σήμερα όλα τα μέλη μας με την συνεχή και απρόσκοπτη προμήθεια Ιατροτεχνολογικών προϊόντων στηρίζουν το ΕΣΥ και την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διευκρινίζουν μάλιστα ότι είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων του ΕΣΥ αφορούν τους 3-4 τελευταίους μήνες. «Η ουσιαστική διαφορά, είναι ότι το διάστημα προ του Δεκεμβρίου 2014, υπήρχε μια σχετικά καλή ροή πληρωμών χωρίς βέβαια να εξοφλούνται οι οφειλές, ενώ το τελευταίο τετράμηνο μιλάμε για συνθήκες ανεπίσημης 'στάσης πληρωμών'» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τέλος, οι φορείς ιατροτεχνολογικού υλικού υποστηρίζουν ότι, ακόμα και οι ιδιωτικές κλινικές εφαρμόζουν  «στάση πληρωμών», επικαλούμενοι την μη είσπραξης των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου