Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΕΛΗΞΕ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΑΥΓΗΣ

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ
Σε σχέση με την αγωγή του κ. Γιώργου Παπαχρήστου κατά της "Αυγής Α.Ε." και τον Ν. Φίλη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για δημοσίευμα της εφημερίδας (Αύγουστος 2012), η εκδίκαση της...
οποίας δεν έχει τελεσιδικήσει, τα διάδικα μέρη συμφώνησαν να δημοσιευτεί το παρακάτω κείμενο:

"Η ΑΥΓΗ" αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να πλήξει την τιμή, την υπόληψη, την κοινωνική και πολιτική δράση, και..... κυρίως την επαγγελματική λειτουργία, υπόσταση και επάρκεια του συναδέλφου δημοσιογράφου της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου και κινήθηκε η εφημερίδα από εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Μια σειρά ατυχών δημοσιευμάτων, τα οποία βασίστηκαν σε προδήλως ψευδείς πληροφορίες έδωσαν την εντύπωση ότι ο συνάδελφος κ. Παπαχρήστου είναι ένας αργόμισθος του δημοσίου, διαπλεκόμενος δημοσιογράφος και εν πολλοίς στοιχείο που δεν έχει σχέση με την έντιμη και καλώς ευννοούμενη δημοσιογραφία.
Είναι προφανές ότι από μεταγενέστερη δημοσιογραφική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι η ΑΥΓΗ είχε πέσει θύμα ψευδών και γι' αυτό αβασίμων πληροφοριών. Υπό την έννοια αυτή αισθάνεται ότι έχει την υποχρέωση να ανασκευάσει πλήρως τα όσα δημοσίευσε κατά καιρούς, και με πλήθος επιθετικών απαξιωτικών προσδιορισμών σε βάρος του κυρίου Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου.
Επιπροσθέτως επιθυμεί να τονίσει ότι τιμά και σέβεται ως συνάδελφο τον κ. Παπαχρήστο.
Ο δε κ. Γιώργος Παπαχρήστος δηλώνει ότι ουδεμία αξίωση κατόπιν αυτών έχει ή διατηρεί αστικής, ποινικής και πειθαρχικής φύσεως κατά της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. και του κ. Νίκου Φίλη".

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου