Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Στην Μαρία Καλλιμάνη το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

To Α΄ βραβείο γυναικείου ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ερμηνεία της στην ταινία «Στο σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα, κέρδισε η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη. Η Αιγιώτισα ηθοποιός τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε αγαπημένη των Ελλήνων κινηματογραφιστών, με.....
συμμετοχές σε πολύ σημαντικές κινηματογραφικές παραγωγές.
Η ταινία "Στο σπίτι" στην οποία πρωταγωνιστεί, είχε προβληθεί στην Πάτρα από την Κινηματογραφική Λέσχη, παρουσία της πρωταγωνίστριας, έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και ιδιαίτερα η ερμηνεία της Αιγιώτισσας ηθοποιού, η οποία θεωρείτο ούτως ή άλλως φαβορί για την διάκριση.
Συνυποψήφιες στην ίδια κατηγορία ήταν η Αγγελική Παπούλια από την ταινία «Εκρηξη» και η Σοφία Κόκκαλη από την «Electra».
Η Μαρία Καλλιμάνη υποδύεται «Στο σπίτι», τη Νάντια, μια 45άρα γυναίκα από τη Γεωργία, που εργάζεται ως οικιακή βοηθός επί 12 χρόνια για μια νεόπλουτη ελληνική οικογένεια. Η μεταξύ τους σχέση θα αλλάξει όταν η υγεία της κλονιστεί από μια σοβαρή νευρολογική ασθένεια, ενώ τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας αρχίζουν να γίνονται ασφυκτικά. Η Μαρία Καλλιμάνη πρωταγωνίστησε φέτος και στην ταινία το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου