Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ και ευρύτερες συναινέσεις



Άμεση ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά το αποτέλεσμα της κάλπης και ενώ....
συνεχιζόταν μέχρι την ύστατη ώρα το θρίλερ για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.
Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε το βράδυ της Κυριακής με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και αποφασίστηκε συνάντηση για τη Δευτέρα το πρωί στις 10:30, αμέσως μετά τη λήψη της διερευνητικής εντολής από τον Κάρολο Παπούλια, με αντικείμενο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δύο κομμάτων.
«Με τον κ. Καμμένο υπήρξε συμφωνία για συνάντηση αύριο Δευτέρα ώστε να επιβεβαιωθεί η στήριξη και η πιθανή συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα» σημείωναν συγκεκριμένα πηγές της Κουμουνδούρου.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και θα υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών αύριο το απόγευμα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να διερευνήσει το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής από «Το Ποτάμι» στη νέα κυβέρνηση. Ενδεχόμενο που στο νέο κόμμα δεν αποκλείουν, αλλά όπως λένε θα ακούσουν τι έχει να τους πει ο κ. Τσίπρας και αναλόγως θα πράξουν.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει συνάντηση και με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον οποίο επίσης επικοινώνησε.
Ο Περισσός δεν έχει λόγους να την αρνηθεί, αλλά θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να δώσει ψήφο ανοχής στη νέα κυβέρνηση, διά της αποχής του από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και τη σχετική ψηφοφορία στη νέα Βουλή.
Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, αν φυσικά δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο στη συνάντηση της Δευτέρας, η οποία όπως είναι φυσικό θα επεκταθεί και στο νέο κυβερνητικό σχήμα, θα έχει τη στήριξη 163 βουλευτών.        
Σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού αύριο Δευτέρα και της νέας κυβέρνησης την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου