Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κατηγορηματικά αντίθετοι στις 45 Κυριακές οι εμπορικοί σύλλογοι

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στο Επιμελητήριο Κορινθίας προγραμματισμένη συνάντηση   του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε  Κορινθίας κ Γεώργιου Δέδε με τους φορείς του Νομού Κορινθίας, ενόψει της έκδοσης απόφασης για την λειτουργία των καταστημάτων τις 45 Κυριακές του έτους.


Στην συνάντηση παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας κ Βασίλης Παγώνης, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Κορινθίας ,η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Νομού Κορινθίας, οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Κορινθίας καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΣΠ&ΝΔΕ κ Βασίλης Παγώνης, εκπροσωπώντας το τους Εμπορικούς Συλλόγους Μέλη της Ομοσπονδίας  στον Νομό Κορινθίας, κατέθεσε υπόμνημα στον Αντιπεριφερειάρχη  και μετέφερε την θέση του εμπορικού κόσμου της Κορινθίας, σύμφωνα με την οποία, οι έμποροι δεν διαπραγματεύονται και είναι κάθετα αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις 45 Κυριακές. 

Επίσης εξέφρασε την  άποψη  του αναφορικά με το νέο νομικό πλαίσιο για τις 7 Κυριακές, ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα καταστεί εν γένει επιζήμιο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. 

Με τις παραπάνω θέσεις συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς.

Εξαιρουμένων κάποιων ειδικών περιοχών (πχ ορεινή ζώνη) στο Νομό Κορινθίας, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες εξυπηρέτησης των επισκεπτών ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, το σύνολο των εμπόρων και των καταστηματαρχών στις οργανωμένες αγορές επιθυμούν την διατήρηση της Κυριακάτικης Αργίας. 

Ο διάλογος με τον Αντιπεριφερειάρχη,  υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητικός. Ο κ Δέδες κατέγραψε με προσοχή όλες τις απόψεις των φορέων, δήλωσε ότι θα τις σεβαστεί και θα εξεταστούν προσεχτικά οι ιδιαιτερότητες των περιοχών στις οποίες θα πρέπει να αναφέρεται η απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, των επιτηδευματιών, των εργαζομένων αλλά  και του καταναλωτικού κοινού.


Ταυτόχρονα κάλεσε τους φορείς σε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να  τους παρουσιάσει το τελικό σχέδιο πριν την οριστική υποβολή της απόφασής του.

Εκ της Ομοσπονδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου