Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου σε Συνέδριο της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Κορινθία


Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου συμμετείχε σε Συνέδριο της ΟΥΝΕΣΚΟ, που διεξήχθη στην Κορινθία, από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2013, όπου νέοι από τη Ρωσία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα συναντήθηκαν και ανέπτυξαν τον διαπολιτισμικό διάλογο...
...υλοποιήθηκαν σεμινάρια, επισκέψεις σε μουσεία, παιχνίδια, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφιών, προβολές ταινιών, παραδοσιακοί χοροί από διάσημα χορευτικά συγκροτήματα, επισκέψεις και ενημερώσεις σε χώρους ανασκαφών.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και εισηγήσεις επιστημονικού επιπέδου από Έλληνες και ξένους επιστήμονες και καθηγητές Πανεπιστημίων, πάνω σε θεματικές που σχετίζονται με τα μουσεία, την Ιστορία και τον πολιτισμό.

Συγκεκριμένα ο Όμιλος για την ΟΥΝΕΣΚΟ Νομού Πειραιώς και Νήσων, με Πρόεδρο τον κ. Μαρωνίτη Ιωάννη, και τους επικεφαλής της Ρωσικής και Ρουμανικής Αντιπροσωπείας
κ.κ. SERGEY GOGOLEV και ROSCA OVIDIOU αντίστοιχα, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Youth in Action και σε συνεργασία με τους Cultural Association of Scenography Free Artistic Choreography Amateur and Professional Constanta (ΡΟΥΜΑΝΙΑ) και Youth Club Unesco “Unity” (ΡΩΣΙΑ), ανέλαβε και υλοποίησε το Πρόγραμμα : «Museum: The Actionography of European People».

Ήταν ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων, σύμφωνα με το οποίο και κατά το διάστημα από 2-10-2013 μέχρι 9-10-2013 νέοι από τη Ρωσία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα συναντήθηκαν στον Ισθμό της Κορίνθου στο Ξενοδοχείο Isthmia Prime Hotel και ανέπτυξαν τον διαπολιτισμικό διάλογο, μαθαίνοντας για τις κουλτούρες των συνομιλητών τους.

Υλοποιήθηκαν πολλές σχετικές με Μουσεία δραστηριότητες όπως σεμινάρια, επισκέψεις σε μουσεία, παιχνίδια, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφιών, προβολές ταινιών, παραδοσιακοί χοροί από διάσημα χορευτικά συγκροτήματα(π.χ.KALINKA) επισκέψεις και ενημερώσεις σε χώρους ανασκαφών( από την Dr Έλενα Κόρκα στο Χιλιομόδι) κ.α.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και εισηγήσεις επιστημονικού επιπέδου από Έλληνες και ξένους επιστήμονες και καθηγητές Πανεπιστημίων, πάνω σε θεματικές που σχετίζονται με τα μουσεία, την Ιστορία και τον πολιτισμό εν γένει.

Από την πλευρά του σχολείου μας, συμμετείχαν σε διαφορετικές βέβαια δραστηριότητες ο καθένας, οι καθηγητές Δρόσου Ολυμπία, Γιαννούλη Θέκλα, Παραδείση Δήμητρα , Παρασκευόπουλος Κων/νος, Κορνάρου Κατερίνα, Ελένη Μαρία και Ρουμελιώτης Χρήστος, καθώς και ομάδα μαθητών.

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου και προσωπικά η Διευθύντρια κ. Μιχολιά Δέσποινα εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια προς την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ και προσωπικά στον Πρόεδρο κ. Μαρωνίτη Ιωάννη, την κ. Έλενα Κόρκα, όπως επίσης σε όλους τους συντελεστές και εθελοντές, για την άρτια διοργάνωση του Προγράμματος.

2ο Γυμνάσιο Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου