Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχονται νέοι σταθμοί διοδίων στην Κορίνθου Πατρών


Επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις «παγωμένους» αυτοκινητόδρομους αναμένεται το φθινόπωρο. Μαζί με αυτά έρχονται και νέοι σταθμοί διοδίων...


 Τουλάχιστον πέντε νέοι «μετωπικοί» σταθμοί διοδίων και εννέα «πλευρικοί», στα σημεία εισόδου των εθνικών οδών, πρόκειται να προστεθούν.

Το θέμα των διοδίων άνοιξε όταν επανήλθε η συζήτηση για την επανεκκίνηση των τεσσάρων «παγωμένων» οδικών έργων και παρά τις αντιρρήσεις θεωρείται δεδομένο πως ως το 2015 θα τεθούν σε λειτουργία νέοι σταθμοί καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται και από τις σχετικές συμβάσεις.

Μάλιστα, πέρα των κερδών της τάξεως των 811 εκατ. ευρώ που σημείωσαν ως τα τέλη του 2012 οι τέσσερις κοινοπραξίες, έλαβαν και αρκετά εκατομμύρια σε αποζημιώσεις από το ελληνικό κράτος για τους σταθμούς των διοδίων που δεν λειτούργησαν.

Εθνική οδός Ελευσίνας - Πάτρας

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Ολυμπία Οδός έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού σε αμφίπλευρα, δηλαδή να εισπράττει διόδια και στις δύο κατευθύνσεις.

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στο Ζευγολατιό, τα Νικολέικα και το Ρίο, καθώς και πλευρικών σταθμών στα Αραχωβίτικα, τα Καλάβρυτα, την Ακράτα, το Δερβένι, το Κιάτο και το Ζευγολατιό.

Το φετινό Φεβρουάριο η Ολυμπία Οδός αποζημιώθηκε από το Δημόσιο με περίπου 25,2 εκατ. ευρώ επειδή δεν λειτούργησαν τα διόδια αυτά το διάστημα 2008-2011.


Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου