Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλήψεις, προσαγωγές και 2 κιλά χασίς σε αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία


Συνολικά 27 άτομα συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Κορινθία στα πλαίσια της οποίας έγιναν έλεγχοι σε οχήματα και καταστήματα ενώ κατασχέθηκαν σχεδόν δύο κιλά κάνναβης.


Συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου της αστυνομίας διαβάζουμε:

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (4-9-2013) έως σήμερα (5-9-2013) πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εβδομήντα ένα (71) άτομα, εκ των οποίων είκοσι επτά (27) ήταν ημεδαποί και σαράντα τέσσερα (44) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε μεγάλο αριθμό οχημάτων και καταστημάτων.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα τέσσερα (44) άτομα, από τα οποία δεκαέξι (16) ήταν ημεδαποί και είκοσι οκτώ (28) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι επτά (27) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ένας (1) αλλοδαπός για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα.
Τρεις (3) αλλοδαποί, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Εννέα (9) ημεδαποί, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δεκατρείς (13) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά δώδεκα (12) παραβάσεις του 
Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -1.899- γραμμαρίων, δεκαπέντε (15) τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και δεκαπέντε (15) λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΣΣ: Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthiannews.gr η σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά έγινε στο Ξυλόκαστρο, σε οικία πλησίον του αστυνομικού τμήματος Ξυλοκάστρου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου