Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Στη θέση του Γιώργου Βέη Ορκίστηκε ο Κορινθιος Ι.Καραβοκύρης νέος πρόεδρος του ΑΣΕΠ

Μετά από συνολική δικαστική υπηρεσία 39 ετών, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Καραβοκύρης, ανέλαβε τη Δευτέρα και επισήμως καθήκοντα προέδρου του ΑΣΕΠ, στη θέση του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ, Γιώργου Βέη.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του απερχόμενου προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής. 

Ο κ. Καραβοκύρης υπήρξε ο πρώτος αιρετός πρόεδρος που.......
εκλέχτηκε το 1994 από την Ολομέλεια των Δικαστών του Πρωτοδικείου Αθηνών, του μεγαλύτερου Δικαστηρίου της χώρας, θεσμό τον οποίο υπηρέτησε επί μία διετία, αναπτύσσοντας πολλές πρωτοβουλίες. 

«Το ΑΣΕΠ εδώ και 20 χρόνια έχει επιτελέσει το ρόλο του θεματοφύλακα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ευχόμενος στον κ. Καραβοκύρη καλή επιτυχία στο έργο του. 

Παράλληλα, στην τελετή ορκωμοσίας απένειμε τον τίτλο του επίτιμου Προέδρου του ΑΣΕΠ στον απερχόμενο, Γιώργο Βέη.

Ο κ. Καραβοκύρης διετέλεσε, μετά από πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέλος του ομίλου Διαιτητών (Arbitrators) στο International Centre for Settlement of Investment Disputes του ΟΗΕ, είναι δε τακτικό μέλος της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών. Επί σειρά ετών, εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της «Εταιρείας Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες», η οποία αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών (MEDL).

Ως πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τις αρχές του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2014, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και τα Ανώτατα Ελεγκτικά Ιδρύματα της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Γαλλίας προχώρησε στον εκσυγχρονισμό των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου εφαρμόζοντας έναν οδικό χάρτη με βασικές κατευθύνσεις κατά τη διενέργεια των ελέγχων να εφαρμόζονται διεθνή ελεγκτικά πρότυπα, να γίνονται διαχειριστικοί έλεγχοι συντονισμένα σε τομείς υψηλού ελεγκτικού ενδιαφέροντος στο σύνολο των φορέων της Επικράτειας.

Τιμήθηκε το 1971 με βραβείο από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο και το 1977 με το βραβείο αριστούχων στο Δημόσιο Δίκαιο από το Ίδρυμα Μ.Στασινόπουλου, το δε 1995 ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Διαβαλκανικού Αντιναρκωτικού Συνδέσμου για την προσφορά του στον τομέα πρόληψης και καταπολέμησης της διάδοσης των ναρκωτικών.

Στις 6 Αυγούστου 2012 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα. 

Την τιμητική αυτή διάκριση απένειμε ο Πρόεδρος για τις μεγάλες υπηρεσίες του στη δικαιοσύνη και την Πατρίδα γενικότερα. 

Τέλος, στις 28 Μαΐου 2013 τιμήθηκε για την μεγάλη του προσφορά ως λειτουργού της Δικαιοσύνης και τη στήριξή του στο θεσμό της αυτοδιοίκησης από την Ένωση Δημάρχων Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου