Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Α. Παππάς: To λιμενικό Ταμείο θα υλοποίησει τις υποδομές που απαιτούνται άμεσα και εντός του χρονοδιαγράμματος


Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αντώνη Παππά και εκπροσώπων της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας...
 
 παρουσία του κ. Λιμενάρχη Κορίνθου, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων και του εκπροσώπου της εταιρείας RHAPSODY TRAVEL, με θέμα την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των δι' αυτών διακινουμένων επιβατών - τουριστών στο λιμένα της Κορίνθου.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική και γόνιμη.

Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Κ. παρουσίασε αναλυτικά το αναθεωρημένο master plan του Λιμένα της πόλης, προσαρμοσμένο πλήρως στην εξυπηρέτηση κρουαζιέρας, και το σχεδιασμό και τη στοχοθεσία του Ταμείου σε σχέση με την κρουαζιέρα και ενημέρωσε ότι το master plan και η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες και αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα η έγκρισή τους. Επίσης, ανέλυσε τους στόχους άμεσης και μεσοπρόθεσμης υλοποίησης του master plan και τόνισε ότι αποτελεί κοινό στόχο των Κορίνθιων να γίνει το λιμάνι της πόλης μόνιμος και σταθερός προορισμός κρουαζιέρας. Ακολούθως, δεσμεύτηκε ότι το Ταμείο θα υλοποιήσει τις υποδομές που απαιτούνται για το 2014 άμεσα και εντός του χρονοδιαγράμματος επισκέψεων που θα ανακοινωθεί από την εταιρεία πρακτόρευσης κρουαζιερόπλοιων, μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματός - αναγγελίας εκ μέρους της προς το Λιμεναρχείο Κορίνθου. Τέλος, ζήτησε και έλαβε τη συνδρομή της Ένωσης Εφοπλιστών στη συνδιοργάνωση ημερίδας με θέμα «Τα οφέλη της κρουαζιέρας στην τοπική κοινωνία» εντός του Μαρτίου και ενημέρωσε ότι έχει ήδη ανατεθεί σε ειδικό μελετητή η σύνταξη μελέτης με θέμα «η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Κορίνθου».

Ο παριστάμενος εκπρόσωπος της εταιρείας πρακτόρευσης τόνισε ότι, σε σχέση με το προγραμματισμό επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων εντός του έτους 2014, θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου