Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο δήμος Κορινθίων τίμησε τον Ιωάννη Καραβοκύρη


Σε  ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, τιμήθηκε στη Κόρινθο, το Σάββατο το πρωί  στις 15 Φεβρουαρίου του 2014, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου  και συντοπίτης μας κ. Ιωάννης  Καραβοκύρης...

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, οι Βουλευτές του Νομού μας κ. κ. Ταγαράς και Κόλλιας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Νικολόπουλος,  ο έγκριτος δικηγόρος κ. Παύλος Μάρκελλος, δικαστές, νομικοί, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί συμπολίτες μας.
Στη σπουδαία αυτή συνάντηση, πήραν τον λόγο και μίλησαν για την πορεία και το έργο του κ. Καραβοκύρη, ο Υπουργός κ. Αθανασίου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Νικολόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου κ. Καρπούζης, ο κ. Μάρκελλος και ο Αλέξανδρος Πνευματικός.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων αφού καλωσόρισε στη Κόρινθο τους εκλεκτούς καλεσμένους μας, χαρακτήρισε  τον κ. Καραβοκύρη, «ένα άξιο τέκνο», όπως είπε, «της Κορινθιακής γης». Υπογράμμισε την σεμνότητα του χαρακτήρα του και εκθείασε τον οικογενειάρχη  άνθρωπο που στη καθημερινότητα του, απολαμβάνει του σεβασμού και της αποδοχής του κόσμου.
Επεσήμανε  στη συνέχεια  ο Αλέξανδρος Πνευματικός,  τη σπουδαιότητα λειτουργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου  και πρότεινε την αναβάθμισή του, με σκοπό την μεγαλύτερη  αποτελεσματικότητα του  στα οικονομικά θέματα , που αφορούν στο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση. Μίλησε για μια νέα θεσμική αλλαγή που θα επιφέρει παράλληλα και μια ποιοτική αλλαγή.
Επίσης ο Δήμαρχος Κορινθίων,  πρότεινε προς συζήτηση  την κατάργηση κάποιων  ανεξάρτητων και ελεγκτικών μηχανισμών  που παρακωλύουν το έργο  των Δημοτικών Αρχών. Εισηγήθηκε το στενό έλεγχο  του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις αποφάσεις των Δήμων που εμπεριέχουν οικονομική διάσταση,  αφού ένας καλύτερος έλεγχος  θα κάνει αποτελεσματικότερη και πιο ευέλικτη τη λειτουργία των Δήμων.
Τόνισε  την άριστη συνεργασία του κ. Καραβοκύρη  με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και τον συνεχάρηκε  τόσο για την βράβευσή του από την παραπάνω Ένωση, όσο και για το επαγγελματικό και προσωπικό του ήθος.
Ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει  ο κ. Καραβοκύρης , ως εκπρόσωπος  ενός σημαντικού Φορέα , μεταξύ της αυτοδιοίκησης  και της Κυβέρνησης, αφού πολλές αποφάσεις του έχουν την δική του σφραγίδα. Υπογράμμισε  τη σημασία του  να προΐσταται, στη πιο κρίσιμη  περίοδο για τη Χώρα, σε ένα  από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της Χώρας, το οποίο είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ο Δήμαρχος είπε επίσης ότι, «νόμιμο και  δίκαιο είναι κυρίως  αυτό που στοιχίζει  λιγότερο  στον Έλληνα   φορολογούμενο  και αυτό  μπορούμε  να το δούμε  μέσα από  ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, που θα έχει τη συμβολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου».
Ανέφερε ότι θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι  για το τιμώμενο πρόσωπο, έναν  άξιο Κορίνθιο, που με τις αποφάσεις του  βοηθά  στη κατεύθυνση μιας μεγαλύτερης διαφάνειας  στην αυτοδιοίκηση και στο δημόσιο  Τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου