Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το Bloomberg στην Π.Ε. Κορινθίας


Είναι  γνωστή η προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας για την τουριστική προβολή του Νομού και συγχρόνως η πρακτική που ακολουθείται, μέσω του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Δέδε, ο οποίος έχει καθιερώσει επαφές με υψηλόβαθμους...

 
 Αξιωματούχους, Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους κι εκπροσώπους διεθνών τουριστικών πρακτορείων, με σκοπό να αποκτήσουν εικόνες, πληροφορίες κι εμπειρίες από το Νομό για την αποτύπωση και προβολή τους σε έγκριτα ΜΜΕ και ειδησεογραφικά πρακτορεία μεγάλου βεληνεκούς.

Η πρακτική αυτή, συνιστά μια εντελώς ανέξοδη διαδικασία που κινεί η Περιφερειακή Ενότητα και έχει ήδη αποδώσει καρπούς, με την προβολή του Νομού σε πολυάριθμα Κρατικά κανάλια του εξωτερικού, εφημερίδες και περιοδικά.

Στα πλαίσια αυτά και ύστερα από την επίσκεψη του Associated Press προ λίγου καιρού, ένα άλλο μεγάλο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επισκέπτεται την Κορινθία, με σκοπό τη πραγματοποίηση ρεπορτάζ για το Νομό. Πρόκειται για το έγκριτο πρακτορείο Bloomberg, δημοσιογράφος του οποίου, η κα. Χρέπα, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη στο Γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα.
Στην ευρεία συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, ανέπτυξε αναλυτικά όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κορινθίας και επικεντρώθηκε στα ποικίλα θεματικά είδη τουρισμού που συγκεντρώνει ο Νομός.

Αναφέρθηκε στην φυσιολατρικό τουρισμό και στις κοντινές αποστάσεις που διανύει ο επισκέπτης προκειμένου να μεταβεί από την πεδινή Κορινθία και τη θάλασσα στον ορεινό όγκο του Νομού, στον διατροφικό τουρισμό, με τα ιδιαίτερα προϊόντα που παράγει η Κορινθία, στον επιστημονικό τουρισμό κυρίως λόγω του Κορινθιακού Κόλπου, στο θρησκευτικό τουρισμό για την πόλη όπου έζησε και δίδαξε ο Απόστολος Παύλος, στον αρχαιολογικό τουρισμό κλπ.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης, υπογράμμισε στη δημοσιογραφικό κ. Ε. Χρέπα, τη γεωστρατηγική θέση του Νομού, όσον αφορά το εμπόριο, τις συγκοινωνίες και τον τουρισμό, χαρακτήρισε την Κορινθία ως  προορισμό για όλες τις εποχές και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου σχετικά με τα έργα που εκτελούνται στο Νομό και τις αναπτυξιακές του προοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου