Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

"Ναι" στη ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ για τα απορρίμματα είπε το ΠεΣΥ Πελοποννήσου



Με  28 "ναι", 2 "κατά" και 1 "λευκό" επί των παρόντων Περιφερειακών Συμβούλων και μετά από 9 ώρες συνεδρίαση, αφού η ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη λίγα λεπτά μετά πριν τη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου, η Μελέτη...
Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοπονήσου πήρε το "πράσινο φως" από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και πλέον για να ξεκινήσει η ολοκλήρωση του έργου πρέπει να αποφασίσει η ΕΥΠΕ, η Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.
 Η ψηφοφορία διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα αν και μετά την ανάγνωση της εισήγησης από την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου υπήρξε παρέμβαση από τον πολιτικό μηχανικό από την Παλαιόχουνη Αρκαδίας Δημήτρη Δημόπουλο, που ζήτησε να ενσωματωθούν στην εισήγηση οι διαφωνίες τους και οι παρατηρήσεις τους και συγκεκριμένα ότι "η ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ παραβιάζει τα όσα ορίζει ο ΠΕΣΔΑ"

Ο κ. Τατούλης παρατήρησε πως "αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί ούτως η άλλως η ΜΠΕ υλοποιεί τον ΠΕΣΔΑ και έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας επί του θέματος".

Πέραν των συμβούλων της παράταξης Τατούλη που ψήφισαν την ΜΠΕ, την θετική τους ψήφο έδωσαν και οι σύμβουλοι από την παράταξη Δράκου που είχαν μείνει στην αίθουσα μετά από την αποχώρηση της μειοψηφίας . Αρνητικά ψήφισαν Γόντικας- Γούργαρης που σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά η παραμονή τους στην συνεδρίαση και η υπεράσπιση της άποψής τους.

Ικανοποίηση εξέφρασαν στις δηλώσεις τους μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συμβούλους αλλά και τους πολίτες για τη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης, και η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου που τόνισε πως η "Πελοπόννησος πλέον αλλάζει σελίδα και λύνει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, αυτό των σκουπιδιών".

Στα βίντεο (σε λίγο) δείτε την ψηφοφορία για τη ΜΠΕ και τι δήλωσαν Πουλοκέφαλος και Νικολάκου για τη συνεδρίαση αλλά και για την παρουσία των ΜΑΤ μέχρι αργά στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού κέντρου της Τρίπολης και πώς εξηγούν ότι δεν επετράπη σε όλους τους κατοίκους της Καλλιρρόης και της ΔΕ Βαλτετσίου να παρευρίσκονται στο χώρο της συνεδρίασης.

ARCADIA PORTAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου