Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Επιμελητήριο Κορινθίας: Mε επιτυχία το 1ο FORUM Εργασίας



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2013 στο Επιμελητήριο Κορινθίας το 1Ο Forum Εργασίας που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 11 «Δικτύωση ωφελουμένων με επιχειρήσεις –forum εργασίας» στο πλαίσιο του Έργου «Συλλογική Τοπική...
 

 Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας».
Το Forum που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας  με την ιδιότητα του εταίρου της  Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Περίανδρος», αποσκοπούσε στην ενίσχυση της προοπτικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των ωφελούμενων – ανέργων του προγράμματος αξιοποιώντας και την δικτύωσή τους με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας).
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Νανόπουλος, ο οποίος τόνισε την σημασία τέτοιων διοργανώσεων στην προσπάθεια πολλών νέων για εξεύρεση εργασίας. Επίσης αναφέρθηκε στην συμβολή του Επιμελητηρίου μέσω της πραγματοποίησης σεμιναρίων για άνεργους καθώς και σεμιναρίων πιστοποίησης υπαλλήλων security. Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι ομιλητές οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην σημασία σύνταξης ενός ορθού βιογραφικού και ενός επιτυχημένου επενδυτικού σχεδίου. Παράλληλα έγινε παρουσίαση επιτυχημένων επιχειρηματικών προσπαθειών και του τρόπου με τον οποίο μπορούν κάποιες από τις προσπάθειες αυτές να επιδοτηθούν μέσω προγραμμάτων Leader και ΟΠΑΑΧ. Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση μεταξύ  κοινού, επιχειρηματιών και ομιλητών και δόθηκε η δυνατότητα να έλθουν σε επαφή άνεργοι με επιχειρήσεις-πιθανούς εργοδότες.
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα πραγματοποιηθούν 2 ακόμα  Forum στις 22 Ιουλίου 2013 στο Ξυλόκαστρο και στις 24 Ιουλίου 2013 στη Νεμέα.
                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου