Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

K. Kόλλιας : " Οι βουλευτές της επαρχίας δεν μπορούν να δεχθούν την ρύθμιση που προτείνει ο ΟΑΕΕ"


Με αφορμή δηλώσεις της Διοικητού του ΟΑΕΕ σχετικά με την πιθανότητα κατάργησης των εξαιρέσεων από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται όσοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας...
 
  έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Είμαι ιδιαίτερα θορυβημένος από δηλώσεις της Διοικητού του ΟΑΕΕ, η οποία ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, μελετάται η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης μέσω της κατάργησης των εξαιρέσεων που ισχύουν για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα του ΟΑΕΕ. Ανάμεσα σε αυτές τις εξαιρέσεις, συμπεριλαμβάνονται όσοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, όπως για παράδειγμα τα καφενεία, μικρά εμπορικά καταστήματα σε χωριά, καθώς βεβαίως και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Είναι σαφές ότι εάν περάσει μία τέτοια ρύθμιση, θα σημάνει τον οριστικό μαρασμό της ελληνικής επαρχίας, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε κοινωνικό. Είναι αυτονόητο ότι είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε αυτήν την πιθανότητα, γι’ αυτό και σε συνεργασία με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναλάβαμε πρωτοβουλία και καταθέσαμε από κοινού προς τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας γραπτώς τις αντιρρήσεις μας.
Όπως αναφέρουμε και στο έγγραφό μας, επειδή ζούμε στην επαρχία και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση, είμαστε απολύτως αντίθετοι σε ένα τέτοιο καταστροφικό ενδεχόμενο. Εκτιμούμε ότι μια τέτοια ρύθμιση θα επιφέρει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο. Διότι ούτε ο ΟΑΕΕ θα έχει όφελος, καθώς θα κλείσουν επιχειρήσεις και θα εμφανιστεί παράνομη εργασία, και βεβαίως θα επέλθει και το τελειωτικό χτύπημα στις κοινωνίες των μικρών χωριών.
Υπάρχουν άλλες λύσεις, τις οποίες ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΕ, όπως για παράδειγμα η ρύθμιση των οφειλών 390.000 ασφαλισμένων, για τους οποίους θεσπίζονται ευνοϊκοί όροι, με πλαφόν ως προς το ύψος της μηνιαίας δόσης, με μεγάλο αριθμό δόσεων, που μπορεί να ξεπερνούν τις 60 για ποσά μέχρι 5.000 ευρώ κ.α. Υπάρχουν επίσης προτάσεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις οποίες θα μπορούσε να εξετάσει η Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο σχεδόν των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που προερχόμαστε από την επαρχία θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των χωριών στην κοινωνική και οικονομική ζωή και, εφόσον χρειαστεί, θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό όργανο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου