Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. Κορινθίων

 

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Νικολάου Σταυρέλη, στις 7.00 μ.μ., την 15η  Ιουλίου του 2013, ημέρα Δευτέρα, λαμβάνοντας  τις παρακάτω  κυριότερες αποφάσεις :

 Tο Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου συνεδρίασε... 

 υπό την Προεδρία του Νικολάου Σταυρέλη, στις 7.00 μ.μ., την 15η  Ιουλίου του 2013, ημέρα Δευτέρα, λαμβάνοντας  τις παρακάτω  κυριότερες αποφάσεις :


-Σχετικά με την διαθεσιμότητες-απολύσεις των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών το Δ.Σ. ομόφωνα :
Α) Ζητά την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης του πολυνομοσχεδίου με σκοπό να μην πραγματοποιηθεί  καμία διαθεσιμότητα ή απόλυση δημοτικών υπαλλήλων.
Β) Να  γίνει αξιολόγηση των δομών του δήμου από ανεξάρτητο Φορέα αφού προηγηθεί ομοίως αξιολόγηση του Δημοσίου Τομέα και των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου Δικαίου.
Γ)  Αναλαμβάνει την καταβολή της μισθοδοσίας από δημοτικούς πόρους των 10 δημοτικών αστυνόμων του Δήμου Κορινθίων στις ίδιες θέσεις  με την ίδια σύμβαση εργασίας.
Δ) Θέτει τις παραιτήσεις του Δημάρχου και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάθεση της ΚΕΔΕ, εφόσον η Κυβέρνηση εμμείνει στη πρότασή της   για διαθεσιμότητες –απολύσεις.
Δ) Απευθύνει κάλεσμα  στον  κόσμο και τους Φορείς του Δήμου μας, να συ-στρατευθούν με το Δήμο Κορινθίων για τη δημιουργία κοινού μετώπου  ανατροπής της πολιτικής που είναι ενάντια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (απολύσεις προσωπικού, μείωση ΚΑΠ 65% την τελευταία  τριετία, καταργήσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, ουσιαστική κατάργηση οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας κ.α.)

-Το Δ.Σ. ομόφωνα συμπαρίσταται  στους καθηγητές  της Δευτεροβάθμιας   Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που με τις οριζόντιες περικοπές της Κυβέρνησης, απολύονται λόγω κατάργησης των οργανικών τους θέσεων και ιδιαίτερα των Εκπαιδευτικών, στους κλάδους  της Νοσηλευτικής, της Κομμωτικής, των Προνοιακών  Ειδικοτήτων κ.α.

-Ομόφωνα αποφασίστηκε η παραχώρηση χρήσης των παρακάτω καταργηθέντων δημοτικών σχολείων :
 -Αγιονορίου , στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιονορίου «Ο Νικηταράς»
-Σπαθοβουνίου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σπαθοβουνίου
-Αλαμάνου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαμάνου « ο Άγιος Παντελεήμων».
-Κατακαλίου, στον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Αλμυρής.

-Ομόφωνα εγκρίθηκε η εκτέλεση  των κατωτέρω  έργων με αυτεπιστασία για  τη Συντήρηση-Επισκευή κοινόχρηστων χώρων :
- Δ.Ε.  Κορίνθου 400.000 Ε
- Δ.Ε   Άσσου-Λεχαίου 100.000 Ε
-Δ.Ε.  Τενέας 100.000 Ε
-Δ.Ε.   Σολυγείας  90.000Ε

-Ομόφωνα εγκρίθηκε η σύναψη συμπληρωματικής Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου «Αποκατάστασης Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Σοφικού» προϋπολογισμού  73.000 Ε.

-Εγκρίθηκε η συν-διοργάνωση του 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Κόρινθος 2013» από κοινού με το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» το δεκαήμερο 31 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Για το σκοπό αυτό  αποφασίστηκε η χορήγηση  δαπάνης με το ποσό  των 16.438 Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου