Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ...

...ΕΠΙΣΤΟΛΗ 50 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ-  ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...
Έκδηλη είναι η ανησυχία σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση για την στάση...
που θα κρατήσει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν έως την Τετάρτη, προκειμένου να εκπληρωθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις που ζητούν οι πιστωτές.


Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στα αρμόδια υπουργεία, αλλά και στα στρατηγεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης εκφράζονται έντονες ανησυχίες για το αν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα μπλοκάρει τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα τινάξει την προοπτική συμφωνίας με τους εταίρους στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες γίνονται αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά και έμπειρων κοινοβουλευτικών παραγόντων, προκειμένου να σχεδιαστούν τρόποι αντιμετώπισης ενδεχόμενου «αντάρτικου» από την πρόεδρο της Βουλής.

Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν να υπήρχε σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η κατάθεση πρόταση μομφής κατά της προέδρου -ενδεχομένως από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε.

Άλλες πηγές πάντως σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη στα χέρια του την πρόταση υπογεγραμμένη από 50 βουλευτές. Προσθέτουν πως ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Πρόεδρο θα την ενημερώσει για την πρόταση μομφής και θα της ζητήσει να μην εμποδίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ψήφισης των νέων μέτρων ή να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου