Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

'ΓΙΩΡΓΟ, ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΕΡΙΞΑΝ''...

...ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...
Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών,.........
σχετικά με όσα συνέβησαν το 2011 και το αν ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε ή ανατράπηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Σχολιάζοντας όσα είπε στη διακαναλική συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται, με «άτυπο σχόλιό» του, εναντίον του κ. Παπανδρέου, μιλώντας για «μεταχρονολογημένη απολογία του» και θέτοντας το ερώτημα: «Αν τον "έριξαν" το 2011, μετά τη δική του παραίτηση στον Σαμαρά το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς και αφού είχε ήδη στρώσει κόκκινο χαλί σε ΝΔ και ΛΑΟΣ, αυτό το θυμήθηκε το 2015, έχοντας ψηφίσει ήδη τα πάντα από τις εκλογές του 2012 έως τη διαδικασία εκλογής ΠτΔ»;

Αναλυτικά τι λέει το ΠΑΣΟΚ

«Σας αποστείλαμε  υπενθύμιση των πραγματικών γεγονότων με ημερομηνίες και ονόματα, αλλά και την επιβεβαίωσή τους, όπως αποτυπώνεται σε όσα είπαν κατά καιρούς οι Νίκος Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, Κώστας Σκανδαλίδης».

»Στους ανυπόστατους ισχυρισμούς λοιπόν, που έχουμε απαντήσει με αυταπόδεικτα γεγονότα.
Ανακύπτει όμως ένα εύλογο ερώτημα, στην συνέχιση της μεταχρονολογημένης απολογίας του. Αν τον "έριξαν" το 2011, μετά την δική του παραίτηση στον Σαμαρά το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς και αφού είχε ήδη στρώσει κόκκινο χαλί σε ΝΔ και ΛΑΟΣ, αυτό το θυμήθηκε το 2015 έχοντας ψηφίσει ήδη τα πάντα από τις εκλογές του 2012 έως την διαδικασία εκλογής ΠτΔ;».

»Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την Πατρίδα και την Παράταξη, εμείς στα δύσκολα μείναμε εδώ. Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη. Χρήσιμη ψήφος είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ . Τώρα, στις 25 Ιανουαρίου».

Αποδομούν τον Παπανδρέου

Στο ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να καταδείξουν ποιοι ανέτρεψαν τον κ. Παπανδρέου, με αφορμή όσα δήλωσε εκείνος και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news.

Χαρακτηριστικά, υπογραμμίζουν ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης επιβεβαίωσε τα όσα είχε δηλώσει ο κ. Βενιζέλος. «Ερωτηθείς από δημοσιογράφο, επανέλαβε ότι το Νοέμβριο του 2011 έγινε πρόταση ανάληψης της πρωθυπουργίας προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου» αναφέρεται σε προηγοιύμενο άτυπο σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη.

Ακόμη, η Χαρ. Τρικούπη επιστρατεύει τα λόγια του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, από εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, όταν ήταν πρωθυπουργός. Στις 3 Νοεμβρίου 2011, μετά την επιστροφή από τις Κάννες, ο κ. Παπανδρέου ανακοινώνει την πρωτοβουλία του για κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ και ΛΑΟΣ και συμφωνεί με τη δήλωση που είχε κάνει νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών για τη μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα τη θέση της χώρας μέσα στη ζώνη του ευρώ.

Εκτός όμως από τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ παραθέτει επιστολή του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου στο δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη στις 31 Δεκεμβρίου 2011, με την οποία παραδέχεται την οικειοθελή αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε προτείνει να παραιτηθεί και τον Ιούνιο του 2011.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που είχε τότε στείλει σε δημοσιογράφο ο Νίκος Παπανδρέου

«Πρώτον,

Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε - η θριαμβολογία της ΝΔ μόλις το πρότεινε ότι "αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω" ακολούθησε με το "Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου" και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με "οικογενειακές" παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) δεν ήξερε πως να το χειριστεί».

»Μετράν τα λόγια ή οι πράξεις; Παραιτήθηκε ή όχι από την πρωθυπουργία; Και έλεγε ο ΓΑΠ εξαρχής, δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω. Το έχουμε ξαναδεί; Να μην υπολογίζει τα γκάλοπ; Και φυσικά το πακέτο το "προδοτικό" της 26 Οκτωβρίου το πέρασαν τα μήντια ως "καλό για τη χώρα" μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. Το ίδιο πακέτο των 180 δις συν haircut.... Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; "Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του" έλεγαν.. Αμ δε».

»Δεύτερον, ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι' αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους.... το έκαναν όμως; Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.

Δημοκρατία στο μάξιμουμ. Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε... Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο.

Το ότι δεν "παραιτείται" από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος.

Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος!

Ν. Τροτσκυ (παρατσούκλι)».

Το άλλο σημείο στο οποίο βασίζουν τα επιχειρήματά τους στο ΠΑΣΟΚ είναι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΔΗΣΟ Γ. Πεταλωτή στην τηλεόραση του Σκάι: «Μπροστά στην ανάγκη να βρεθεί λύση  συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια με όλους τους πιθανούς υποψηφίους».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ παραθέτει τη μακροσκελή λίστα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ανεξαρτητοποιήθηκαν ή και διαγράφτηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα μεταξύ Μαΐου 2010 και Φεβρουαρίου 2012, επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να αναδείξει πως οι τριβές και τα προβλήματα υπήρχαν και δεν προέκυψαν σε μια νύχτα. 

Αναλυτικά, οι παραιτηθέντες σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ήταν:

Γιάννης Δημαράς

Σοφία Σακοράφα

Βασίλης Οικονόμου

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Λούκα Κατσέλη

Μιλένα Αποστολάκη

Σπύρος Κουβέλης

Άννα Βαγενά

Λούκα Κατσέλη

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Βάσω Παπανδρέου

Λάμπρος Μίχος

Μαρία Κυριακοπούλου

Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος

Βασίλης Τόγιας

Γεώργιος Κασσάρας

Χάρης Καστανίδης

Κυριακή Τεκτονίδου

Χρήστος Κατσούρας

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Θεόδωρος Παραστατίδης

Αλέξανδρος Αθανασιάδης

Γεώργιος Παπαμανώλης

Οδυσσέας Βουδούρης

Μάντατζη Τσετίν

Ηλίας Θεοδωρίδης

Γιάννης Αμοιρίδης

Χρήστος Μαγκούφης

Γιώργος Λιάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου