Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης: Προς υλοποίηση το εργο της σιδηροδρομικής γραμμής και της διάνοιξης του παρακαμπτηρίου δρόμου στο Δερβένι



 Με ανακοίνωσή του ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης αναφέρει τα εξής για τον παρακαμπτήριο του Δερβενίου: 
"Από τον Ιανουάριο του 2011 η Δημοτική αρχή κατέβαλε προσπάθειες για την διάνοιξη του παρακαμπτήριου δρόμου στο Δερβένι, από το...
 
 Δημαρχείο έως τον κόμβο της Νέας Εθνικής οδού.
    Το έργο αυτό είναι μεγάλης σημασίας για την κυκλοφοριακή αποφόρτιση στο κέντρο του Δερβενίου.
    Στις συνεχείς επαφές του Δημάρχου με τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε. τον Φεβρουάριο του 2012 «ανακαλύψαμε» ότι η διάνοιξη δεν μπορούσε να γίνει, γιατί δεν το επέτρεπαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου της σιδηροδρομικής γραμμής που εγκρίθηκαν το 2004. (ΚΥΑ 123137/4-11-2004).
    Για την λύση του προβλήματος, αποφασίσαμε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητήσαμε την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, προκειμένου να ενταχθεί στο προς υλοποίηση έργο της σιδηροδρομικής γραμμής και η κατασκευή του παρακαμπτήριου δρόμου του Δερβενίου.
    Με συνεχείς πιέσεις, η ΕΡΓΑ ΟΣΕ έκανε δεκτό το αίτημα μας και αφού ετοίμασε φάκελο με την εισήγηση της τον έστειλε στην Ειδική Υπηρεσία περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ).
Με πολλές προσωπικές επαφές με την ΕΥΠΕ καταφέραμε μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία να έχει αίσιο αποτέλεσμα.
    Την 06.02.2014 λάβαμε την απόφαση για την Τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «  Νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Πατρών από χιλ. θέση 47+600 έως χιλ. θέση 59+068 ( περιοχή Δερβενίου)» στην οποία αναφέρεται ότι «… εμπίπτει πλέον στο αντικείμενο του συνολικού έργου της κ.υ.α. με α.π. 123137/04.11.2004 η υλοποίηση του εν λόγω οδικού τμήματος» δηλαδή του τμήματος της οδού από το κέντρο του Δερβενίου μέχρι το νεκροταφείο του οικισμού.
    Με τις ενέργειες αυτές καταφέραμε να ενταχθεί το προς υλοποίηση έργο της σιδηροδρομικής γραμμής και η διάνοιξη του παρακαμπτήριου δρόμου στο Δερβένι, από το Δημαρχείο έως τον κόμβο της Νέας Εθνικής Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου