Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Καθαρισμός του Βυθού του Κορινθιακού από τους Loutraki Divers [βίντεο]

Μια εθελοντική ομάδα πιστοποιημένων δυτών αποφάσισε να αναλάβει μια πολύ σημαντική περιβαλλοντική δράση, καθαρίζοντας τον βυθό του Κορινθιακού από κάθε λογής σκουπίδια, κάνοντας τον να «αναπνεύσει» ξανά και αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα του καθαρού θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Οι άνθρωποι της Loutraki divers, όντας δύτες και βουτώντας στα νερά του Κορινθιακού, είχαν εντοπίσει το τεράστιο πρόβλημα της συνεχούς υποβάθμισης και κλιμακούμενης νέκρωσης του βυθού, από τον απίστευτο όγκο των απορριμμάτων που έχουν συγκεντρωθεί μετά από χρόνια ανεξέλεγκτης και ανεύθυνης ανθρώπινης δραστηριότητας, και αποφάσισαν να μην μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά να κάνουν κάτι γι αυτό.

Μετά από διάφορες επαφές με θεσμικούς φορείς και ειδικότερα της αυτοδιοίκησης κατάλαβαν ότι αυτό το κενό στην αντιμετώπιση του προβλήματος δεν υπήρχε περίπτωση να καλυφθεί παρά μόνο με την δική τους πρωτοβουλία και εθελοντική δράση.

Και έτσι έγινε…
Η ομάδα Loutraki divers δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2013 και αποτελείται από εθελοντές πιστοποιημένους δύτες και ομάδα διαλογής καταγραφής. Η δράση τους ξεκίνησε στις παραλίες του Λουτρακίου, έχοντας απομακρύνει μέχρι στιγμής 650 κιλά απορριμμάτων τα οποία αφού καθαρίζονται, διαλέγονται και ανακυκλώνονται. Στόχος τους μέχρι το τέλος του 2014 είναι να επεκτείνουν τους καθαρισμούς και σε άλλες περιοχές του Κορινθιακού, ανελκύοντας συνολικά 5 τόνους απορρίμματα.      

Η κάμερα της ΗΛΕΚΤΡΑ τους εντόπισε επί το έργον και η Έφη Ροκανά συνομίλησε μαζί τους μαθαίνοντας περισσότερα για την δράση και την προσπάθεια τους. Δείτε τι είπαν στο βίντεο που ακολουθεί και βρείτε τους στην σελίδα τους στο fb κάνοντας κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου