Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σημαντικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου


Συνεδρίασε  την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, το Δημοτικό συμβούλιο  του Δήμου Κορινθίων με πολλές και σημαντικές αποφάσεις :


1)  ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ  ΤΙΜΩΝ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΜΠΑΘΑΡΙΣΤΡΑΣ
-Σημαντική μείωση στις τιμές εισφοράς χρήματος για τα ακίνητα που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης  Μπαθαρίστρας Κορίνθου, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα το Δημ. Συμβούλιο.
Οι τιμές που είχαν αποφασιστεί αρχές του 2010 από την αρμόδιο Επιτροπή της Νέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  ήταν :
130 €  / τ.μ. για τα ακίνητα με  πρόσοψη σε μια οδό
135€  /τ.μ.  >>        >>            >>            σε δύο οδούς
140  € τ.μ.  >>          >>         >>           σε πλατεία ή  κοινωφελή χώρο
Η Δημοτική Αρχή θεωρώντας ότι οι τιμές αυτές  τη σημερινή οικονομική περίοδο είναι ιδιαίτερα υψηλές και δημιουργούν πολλά ανυπέρβλητα   οικονομικά εμπόδια  για την πληρωμή τους, υπέβαλε την πρόταση της στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο σχεδόν ομόφωνα την αποδέχθηκε μειώνοντας τις τιμές ως εξής :
75 € /τ.μ. για τα ακίνητα με πρόσοψη σε ένα δρόμο
80  € /τ.μ.  >>          >>             >>  σε δύο δρόμους
85 € /τ.μ. >>            >>             >>     σε κοινόχρηστο ή κοινωφελή χώρο
Η πρόταση αυτή ήταν  από κοινού διαμορφωμένη με τις δύο   δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας και ιδιαίτερα των κυρίων Κων. Γιώτη  και Θωμά Αθανασάκου.
Παράλληλα αποφασίστηκε  η δραστική μείωση των τιμών μετατροπής γης σε χρήμα  για τα προσ-κυρούμενα  ή ρυμοτομούμενα ακίνητα.
Ετσι η τιμή που ορίστηκε  είναι 120  € /τ.μ., γεγονός που θα συμβάλλει ανακουφιστικά στα νοικοκυριά της λαϊκής συνοικίας της Μπαθαρίστρας (Καλλιθέα, Νεάπολη,Φιλοθέης).
Τέλος αποφασίστηκε η ανάκληση όλων των αιτήσεων καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδος εκ μέρους του Δήμου Κορινθίων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου.

2)    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΞΗΡΙΑ

-Διαμαρτύρεται για την μεγάλη  και αδικαιολόγητη καθυστέρηση του ΥΠΕΚΑ,  στην ολοκλήρωση  των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης της Κορίνθου.
Ζητά την άμεση δημοπράτηση του έργου κατασκευής νέας γέφυρας στον Χείμαρρο  Ξηριά στην συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου  και Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για βασικό κομβικό σημείο  για την κυκλοφοριακή ανάπτυξη-αποσυμφόρηση της Κορίνθου.
Το γκρέμισμα  της παλιάς γέφυρας πριν τρία περίπου χρόνια, έχει διχοτομήσει την πόλη και έχει δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα. Παρά τις επίμονες προσπάθειες  του Δημάρχου, τόσο στα διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου, όσο και στον ίδιο τον Υπουργό , δεν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την άμεση  δημοπράτηση του έργου και για τον λόγο αυτό, ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά  και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ζητά από τους Κορίνθιους  Βουλευτές να προστρέξουν στο αίτημα του Δήμου Κορινθίων.

3)    ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Εγκρίθηκε η δημοσιοποίηση  της πρότασης του Δήμου Κορινθίων για ανεύρεση ιδιώτη-επενδυτή με σκοπό την αξιοποίηση –εκμετάλλευση του παλιού παραλιακού  κτιρίου των δημοτικών σφαγείων στην περιοχή του Αρχαίου λιμανιού Λεχαίου,  στα πλαίσια του προγράμματος JESSICA.
Ο επενδυτής  πρέπει να υποβάλλει έγγραφη πρόταση για την τουριστική αξιοποίηση  του ακινήτου (αναψυκτήρια, εστίαση, αναψυχή, συνεδριακό κέντρο κλπ) καθώς και για τον χρόνο μίσθωσης του ακινήτου.
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και θα εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια, θα προωθηθούν στην οικονομική Επιτροπή για τους όρους του διαγωνισμού.

4)  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ  ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑ-ΡΕΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

Το σχέδιο πόλης Κορίνθου στην παραρεμάτια  περιοχή του χειμάρρου Ξηριά και στην παραλιακή ζώνη μέχρι τον Συνοικισμό όπως είναι γνωστό, έχει ανασταλεί  με διοικητική απόφαση από το 1997.
Οι μακροχρόνιες προσπάθειες του Δήμου Κορινθίων και της Δημοτικής Αρχής απέδωσαν και τελικά μετά την έγκριση και δημοσίευση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, απομένει η  έκδοση του αναγκαίου Πολεοδομικού  Διατάγματος.
Στα πλαίσια  αυτά, αναγκαία ήταν η  επικαιροποίηση των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  85/2007 και 274/2007, πράγμα το οποίο  έγινε με την πρόσφατη  απόφαση  του συμβουλίου της  Τετάρτης  13/11/2013.

5)    ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο  ενέκρινε την σύσταση  και τον Κανονισμό  Λειτουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου Νομού Κορινθίας.
Συμμετέχοντες είναι ο Δήμος  Κορινθίων,  ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Ν. Κορινθίας και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο  θα στεγαστεί σε κτίριο που θα παραχωρήσει ο Δήμος στην οδό Αδειμάντου στην Κόρινθο και θα παρέχει δωρεάν φάρμακα  σε απόρους και ανασφάλιστους πολίτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας,  ύστερα από έγκριση  χορήγησης Κάρτας  από την αρμόδια Επιτροπή.

6)   ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ 25Η  (Ε.Β.Α.)  ΓΙΑ ΤΟ  ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Εγκρίθηκε το Μνημόνιο  Συνεργασίας του Δήμου Κορινθίων με την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Ε.Β.Α.) για το σχολικό συγκρότημα  του δημοτικού  σχολείου Αρχ. Κορίνθου. Το Μνημόνιο έχει διάρκεια 7 μηνών  και το κόστος των  αρχαιολογικών ερευνών στο χώρο ανέγερσης του δημ. σχολείου  ανέρχεται σε 140.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου