Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Προς υλοποίηση το πιλοτικό έργο διαχείρισης οργανικών βιο-αποδομήσιμων αποβλήτων στον Δήμο Κορινθίων

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Φορέα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου και την περιφέρεια Πελοποννήσου...
...με αντικείμενο την εκχώρηση στον δήμο Κορινθίων της υλοποίησης πιλοτικού έργου διαχείρισης οργανικών βιο-αποδομήσιμων στερεών αποβλήτων.

Ειδικότερα, προβλέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην περιοχή της βιομηχανικής ζώνης Κορίνθου και για τον σκοπό αυτόν ήδη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου έχει προχωρήσει σε διακήρυξη δημοπρασίας για τη μίσθωση χώρου έκτασης 10 στρεμμάτων.

Το όλο έργο αφορά στην ανάπτυξη μονάδας οδηγού ξεχωριστής διαχείρισης των οργανικών στερεών απορριμμάτων, για ένα τμήμα των στερεών αποβλήτων του δήμου Κορινθίων, με διαλογή στην πηγή, συλλογή και επεξεργασία των οργανικών βιο-αποδομήσιμων στερεών αποβλήτων, με παραγωγή ελαφρού βιο-λιπάσματος.

Ο φάκελος του έργου αυτού θα υποβληθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, προς ένταξη στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου