Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τι βρήκε η οικονομική αστυνομία σε Κορινθία και Μεσσηνία


Έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα και επιχειρήσεις παλαιών σιδήρων (scrap) στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Μεσσηνίας...
 
 

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι, κατά το χρονικό διάστημα από 29.07 έως 30.07, σε καταστήματα και επιχειρήσεις παλαιών σιδήρων (scrap) στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, μεικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας  Κορίνθου και Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπίστωσαν τα ακόλουθα:

    Σε κατάστημα – ουζερί στο Λουτράκι Κορινθίας διαπιστώθηκε ότι σε εννιά (9) περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελιών, δεν είχαν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των συναλλαγών.
    Σε καφέ – σνακ μπαρ στο Λουτράκι Κορινθίας διαπιστώθηκε ότι σε οκτώ (8) περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελιών, δεν είχαν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των συναλλαγών, και ότι στο κατάστημα απασχολούνταν ένας (1) μισθωτός, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.



    Σε εταιρεία scrap που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά διαπιστώθηκαν: α) μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών τoυ φορολογικού μηχανισμού, β) μη σύνταξη απογραφής των αποθεμάτων της 31/12/2012 και η μη καταγραφή της σε θεωρημένο Βιβλίο Απογραφών της επιχείρησης, γ) μη υποβολή Δηλώσεων Τελών & Χαρτοσήμου για το έτος 2013 και δ) η μη καταχώρηση δύο (2) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
    Σε εταιρεία scrap που βρίσκεται στη θέση Ρίνα Μεσσηνίας διαπιστώθηκαν: α) η μη υποβολή Δηλώσεων Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το δ’ τρίμηνο του 2012 και το α’ τρίμηνο του 2013 και β) η αναγραφή λανθασμένου αριθμού φορολογικού μητρώου της επιχείρησης στις εκδιδόμενες από την ταμειακή μηχανή νόμιμες αποδείξεις.
    Σε ατομική επιχείρηση scrap που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας διαπιστώθηκαν: α) μη υποβολή Δηλώσεων Τελών & Χαρτοσήμου από ενάρξεως της επιχείρησης μέχρι και σήμερα και β) η  μη καταχώρηση τριών (3) εργαζομένων στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.. Επιπλέον, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης, διότι λειτουργούσε την επιχείρηση άνευ της προβλεπόμενης αδείας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας  Καλαμάτας.

Για τις φορολογικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φ
ορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου