Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Εγκαίνια κοινωνικών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας απο το δήμο Κορινθίων


Ο Δήμος Κορινθίων   και ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνουν την Δευτέρα 17 Μαρτίου και ώρα 7 μμ στα εγκαίνια των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» επί της οδού Κροκίδα 62, στο Περιγιάλι Κορινθίας.
     Η εκδήλωση των εγκαινίων σηματοδοτεί επίσημα πλέον την έναρξη λειτουργίας των δομών, οι οποίες θα...

εξυπηρετούν δεκάδες άπορες οικογένειες, στην πλειοψηφία τους τρίτεκνες και πολύτεκνες, που πραγματικά χρειάζονται την στήριξή μας, σε καθημερινή βάση, προσφέροντας φαγητό, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Οι δομές που δημιουργήθηκαν από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων, είναι Γραφείο Διαμεσολάβησης, Ανοιχτό Κέντρο Διημέρευσης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Υπνωτήριο. Υπάρχουν 6 λουτήρες, ιματιοθήκες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, παιδότοπος, βιβλιοθήκη, χώρος δημιουργικής απασχόλησης για το παιδί, κοινωνικό φροντιστήριο κ.α.
     Αξίζει να τονίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή λειτουργίας των δομών, η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την προσπάθεια μας και μας στηρίζει.
    Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO  Πειραιώς – Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων της UNESCO (WFUCA), κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν ότι , «Ιδιαίτερα σήμερα, στις δύσκολες αυτές συνθήκες, η δημιουργία και η διατήρηση των παραπάνω δομών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο. Θα δώσουμε ανάσα σε μια περίοδο δύσκολη για όλους τους συνανθρώπους μας. Δημιουργήσαμε ιδιαίτερα σημαντικές δομές, σε ένα άριστο περιβάλλον, μία ανοικτή ζεστή αγκαλιά για τους συνανθρώπους μας και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι δομές αυτές είναι ίσως οι πιο σύγχρονες και άρτιες δομές σε όλη την χώρα.»
     Την εκδήλωση των εγκαινίων θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου