ο Συνέδριο Γεροντολογίας & Γηριατρικής, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο γηρασμένων χωρών, καθώς οι ηλικιωμένοι στην πατρίδα μας αποτελούν το 18,5% ενώ, τα παιδιά έως 15 ετών δεν ξεπερνούν το 14,3% του πληθυσμού της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται με αφορμή το 13......
Όπως δείχνουν οι προβλέψεις, το 2020 τα άτομα άνω των 65 ετών θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 20% και, το 2030, το 30% περίπου του πληθυσμού.
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων (9‰) στην ΕΕ, μετά τη Γερμανία (8,4‰) και την Πορτογαλία (8,5‰).
Παρά το γεγονός ότι έχει πραγματοποιηθεί σημαντική πρόοδος, ιδιαίτερα στους τομείς της Γενετικής και της Νευροβιολογίας, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν τη γηριατρική φροντίδα στο μέλλον, είναι πολύ πιθανό η αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων του γήρατος να συνεχίσει, για πολλά χρόνια ακόμη, να στηρίζεται στην πολιτική για την οικογένεια, στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, και στην αποτελεσματικότερη οργάνωση των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Εξάλλου, τα επόμενα χρόνια η τηλεϊατρική και η εξέλιξη των τεχνολογιών επικοινωνίας θα συμβάλουν σημαντικά στη γηριατρική φροντίδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί στο συνέδριο θα εστιάσουν στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί η φροντίδα των ηλικιωμένων ενώ, θα ασχοληθεί εκτεταμένα με τη νοσηλευτική φροντίδα και την κατ’ οίκον νοσηλεία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί επίσης στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα των ατόμων τρίτης ηλικίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου